Τουλίπες, γοητεύουν και στολίζουν τον χώρο σας!


Η προέλευση της τουλίπας
Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να νομίζουμε ότι η τουλίπα έφτασε στην Ολλανδία από την Τουρκία, αλλά μάλλον δεν γνωρίζουμε ότι η πραγματική χώρα προέλευσης αυτού του μαγικού βολβού είναι το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Καζακστάν.
Χρώματα και σχήματα της τουλίπας
Αν αναζητάτε την τέλεια τουλίπα, οι επιλογές σας είναι πραγματικά πολλές τόσο σε χρώματα όσο και σε σχήματα. Τουλίπες σε λευκό, κόκκινο, κίτρινο, ροζ, μωβ, πορτοκαλί, πράσινο αλλά και τουλίπες με πολύχρωμα πέταλα. Τουλίπες με μια ενιαία ή διπλή σειρά από πέταλα, δαντελωτές τουλίπες, τουλίπες με οδοντωτά πέταλα ή τουλίπες με κομψό άνθος. Υπάρχει ακόμη και μια ποικιλία που μοιάζει με τις παιώνιες αλλά και η γαλλική ποικιλία, η οποία είναι εξαιρετικά ψηλή με πολύ μεγάλα λουλούδια.
Η φροντίδα της τουλίπας
Μπορείτε να διατηρήσετε την τουλίπα στο βάζο σας από πέντε μέχρι και δώδεκα ημέρες. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά θα τις φροντίσετε. Μερικές απλές συμβουλές φροντίδας είναι οι ακόλουθες:
Επιλέξτε ένα καθαρό βάζο και γεμίστε το με νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόψτε τους μίσχους διαγώνια με ένα καθαρό και κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κλαδέματος.
Μην ξεχνάτε να προσθέτετε τακτικά στο βάζο σας νερό της βρύσης.
Οι τουλίπες διαρκούν περισσότερο εάν τοποθετηθούν σε ένα δροσερό σημείο: μην τις τοποθετείτε ποτέ σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγή θερμότητας.
Διατηρείτε τις τουλίπες μακριά από τα φρούτα. Τα φρούτα εκπέμπουν αέριο αιθυλένιο, που μειώνει την διάρκεια ζωής τους.
λευκές και κόκκινες τουλίπες
Το ξέρατε ότι;
Εάν οι τουλίπες σας γέρνουν, τοποθετήστε τες σε 15 εκατοστά νερό, τυλιγμένες σε χαρτί ή ταινία για μια ώρα. Μέχρι το τέλος της ώρας οι τουλίπες σας θα έχουν επανέλθει..
Τα στελέχη της τουλίπας, ενώ είναι στο βάζο σας, μπορούν να αναπτυχθούν μερικά ακόμη εκατοστά.
Εκπλήξτε με τουλίπες
Χαρίστε σε φίλους γνωστούς και αγαπημένους ένα μπουκέτο με τουλίπες. Θα τους ξαφνιάσετε ευχάριστα και θα μοιράσετε χαρά και χαμόγελα.
Οι τουλίπες δημιουργούν τέλειες ανθοδέσμες μόνες τους αλλά και συνδυαστικά με άλλα λουλούδια. Ένα λουλούδι, με το οποίο συνδυάζονται εκπληκτικά, είναι το τριαντάφυλλο.
τριαντάφυλλα και τουλίπες
Η τουλίπα στον χώρο σας
Διαλέξτε ένα ωραίο βάζο με ένα χαρούμενο μοτίβο, τοποθετήστε μέσα ένα μπουκέτο με τουλίπες και δείτε τον χώρο σας να αλλάζει όψη, να γίνεται πιο χαρούμενος, παιχνιδιάρικος, φιλικός.
tulips colourful
Μια πολύ δημιουργική ιδέα είναι να τοποθετήσετε πολλές ή λίγες τουλίπες σε μικρά ή μεγάλα βάζα διαφόρων χρωμάτων. Η ίδια ιδέα λειτουργεί πολύ όμορφα και με σύνθεση από διάφορα είδη λουλουδιών.
Μια πρόταση για διακόσμηση με ιδιαίτερο στυλ είναι ο συνδυασμός τουλιπών σε λευκό και φούξια με κόκκινες ζέρμπερες.
Ο συμβολισμός της τουλίπας
Δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν τους συμβολισμούς της τουλίπας. Η κόκκινη τουλίπα συνδέεται με την παθιασμένη αγάπη, ενώ η τουλίπα σε μαύρο χρώμα σημαίνει: «Σ 'αγαπώ τόσο πολύ, που μπορώ να θυσιάσω τα πάντα για σένα» 
Η τουλίπα μπορεί να δημιουργήσει ωραίες συνθέσεις λουλουδιών και όμορφα μπουκέτα για το σπίτι σας, το γραφείο σας ή την επιχείρησή σας. Δείτε τις προτάσεις μας στο athemionflowers και επιλέξτε την ανθοδέσμη που σας αρέσει. Αποστολή λουλουδιών σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Σχόλια